پنجشنبه, ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳، ۰۱:۰۹ ق.ظ

درباره سايت

تحمل افکار دیگران و احترام به افکار آن ها

چگونه باید درمحیط مدرسه تحمل و احترام به افکار دیگران و اخلاق و ادب را تمرین کنیم؟

مینا اکاتی هستم و این وبلاگ را در خصوص پاسخ به پرسش مهر سال تحصیلی 97-96 رییس جمهور آقای روحانی ایجاد کرده ام.امیدوارم مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده ی شما دوست عزیز واقع شود.

بایگانی

پيوندها

نظرسنجی

وضعیت آب و هوا

اوقات شرعی

احادیث


احترام به معنای احساس ارزش برای کسی است و خود فرد آن را به دست می آورد ، احترام گذاشتن به دیگران نشانه این است که شما نیز قابل احترامید اگر به دیگران احترام نگذارید دیگران شما را به چشم انسان بی محبت نگاه می کنند.

در احادیث نکات جالبی در مورد احترام نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم آن شخصیت بی بدیل ، در پیرامون احترام به دیگران مطالبی بیان شده است که به طور خلاصه می توان گفت.
1 - آن حضرت به هیچ کسی با انگشت خود اشاره نمی کردبلکه با تمام دست اشاره می فرمودند.
2 - هر گاه با کسی دست می داد تا طرف مقابل دست خود را نمی کشید آن حضرت اقدام به این کار نمی کرد.
3_ هرگاه یکی از اصحابش خدمت آن حضرت وارد می شد به احترام او بر می خاست و عبای خود را برایش پهن می کرد.
4 - نگاههای خود را میان مردم مساوی تقسیم می کرد .

برای دیدن ادامه مطالب به ادامه مطلب مراجعه کنید.

در روایت آمده است که مردی وارد مسجد شد و پیامبر رحمت در آنجا تنها نشسته بود با ورود او پیامبر برایش جا باز کرد . مرد گفت ای رسول خدا ! جا باز است پیامبر (ص) فرمودند: یکی از حقوق مسلمان بر مسلمان این است که چون دید قصد نشستن نزد او را دارد برایش جا باز کند .(دوستی و دوستان (مجموعه معرف اسلامی در هنر رفتار با مردم)انتشارات قدس رضوی ص149)

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: لیسَ مِنّا لَمْ یُوَفَّرْ کبیرِنا وَ لَمْ یَرْ حَمْ صغیرِنا (کسی که بزرگ ما را احترام و کوچک ما را رحم نکند از ما نیست .(مترجم محمدرضا جباران- اخلاقی- انتشارات هجرت ص169)

احترام زمانی به دست می آید که فرد مفید جامعه باشد در جائیکه مشغول خدمت به خلق الله است، افرادی که بیش از وظیفه معمول خود به هم نوعش خدمت می کنند از احترام بیشتری بر خوردارند .وقتی که شخص مورد احترام قرار گرفت به این نتیجه می رسد که فرد مفیدی است که وجود او برای دیگران ارزش دارد و در نتیجه او هم نسبت به خود احترام قائل می شود و برای خدمت بیشر اعتماد به نفس پیدا می کند.

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی