درباره سايت
چگونه باید درمحیط مدرسه تحمل و احترام به افکار دیگران و اخلاق و ادب را تمرین کنیم؟
مینا اکاتی هستم و این وبلاگ را در خصوص پاسخ به پرسش مهر سال تحصیلی 97-96 رییس جمهور آقای روحانی ایجاد کرده ام.امیدوارم مطالب وبلاگ مورد پسند و استفاده ی شما دوست عزیز واقع شود.
خلاصه آمار
پيوندها
نظرسنجی
وضعیت آب و هوا
اوقات شرعی
احادیث
اخلاق خوب یکی از عوامل موفقیت هر فردی در جامعه است. انسان های خشن و بد اخلاق تنها و بدون دوست می مانند. پیامبر اسلام، حضرت محمد صلی الله علیه و آله هدف از بعثت و رسالتش را تکمیل اخلاق و ارزش های انسانی می داند. «بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ»(بحار الانوار، ج67، ص 372).
برای مشاهده متن کامل در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
قرآن یکی از عوامل موفقیت حضرت رسول را اخلاق خوب ایشان می داند:«فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلیظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِک؛ رحمت خدا تو را با خلق، مهربان و خوش خوی گردانید و اگر تند خو و سخت دل بودی مردم از پیرامون تو متفرق می شدند»(آل عمران، 159)
براساس آیه مذکور، اگر پیامبر اسلام، بداخلاق، تند خو و خشن بود؛ کسی اطراف ایشان جمع نمی شد و در جامعه تنها می ماند. ولی اخلاق فاضله پیامبر باعث شد که عرب جاهلی و به دور از هر نوع سواد و تمدن، جذب ایشان شود و برای اهداف ایشان، همه زندگیش را فدا کند.
روزی یکی از آقایان که اهل حال بود در خدمت مرحوم آیت الله بهاء الدینی نشسته بود و گفت: آقا حالتی پیدا کرده ام که از اجتماع بدم می آید، می خواهم منزوی شوم. آقا فرمود:
«نخیر. تمام ناراحتی عمر شما به اندازه ی یک ساعت پیامبر صلّی الله علیه و آله نیست. شما نیمچه آدم ها می خواهید منزوی شوید. شما باید در اجتماع باشید، که با برخورد شما مردم چیز بفهمند. شماها برکات پیامبر را می خواهید، امّا زحمات را نمی خواهید و از زیر بار آن می خواهید فرار کنید. پاشو؛ پاشو، برو سر جای خود بنشین. در ادامه، فرمود: این که درباره ی پیامبر صَلّی الله علیه و آله آمده است که «اِنَّکَ لَعَلی خُلُقٍ عَظیم»(قلم، 4) خُلق عظیم، این بود که پیامبر می دید آن ها آدم نیستند و طردشان نمی کرد و با هر کس به اندازه ی فهم و درکش روبرو می شد.»
عقل کلّ (پیامبر) را می گفتند، مجنون و دیوانه است . خداوند می فرماید: «ما بِصاحِبِکُمْ مِنْ جِنَّةٍ»(سبا، 46) می دید نمی شود سر به سر آن ها گذاشت. به حرف همه گوش می داد. می گفتند: «هُوَاُذُنُ؛ او گوش است»(توبه، 61) یعنی مطالب حالیش نیست. غافلند که همه را می فهمد و مطابق استعداد آن ها عمل می کند.
می آمدند و می خوابیدند که حدیث بگو و نمی فهمیدند که نباید این طور بی ادبی کنند. آن افق عالی پیامبر صلّی الله علیه و آله و این فکر منحط و پست این ها و این که آمده است: «ما اُوذِیَ نَبِیٌّمِثْلَ ما اُوذیتُ؛ هیچ پیامبری به اندازه من اذیت نشد»(بحار الانوار، ج 39، ص 55) جهتش شاید همین بود.
اگر کسی می خواهد تنها نباشد و در جامعه و در منزل محبوب دلها باشد؛ باید خوش اخلاق باشد و در غیر این صورت حتی نزدیکترین افراد او را دوست نخواهند داشت.
آخرين مطالب
-
اخلاق خوب
يكشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ -
ادب برترین سرمایه است
يكشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶ -
احترام به یکدیگر
چهارشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۶ -
صلح با خود نخستین گام صلح با دیگران
جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ -
بی اعتنا باشید
دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۶ -
تفاوت افکار انسان
سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ -
احترام گذاشتن به دیگران نشانه این است که شما نیز قابل احترامید
جمعه ۱۵ دی ۱۳۹۶ -
معرفی کتاب (احترام به آراء دیگران از منظر قرآن)
سه شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۶ -
فیلم زیبا در مورد اخلاق-من و مدرسه
دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۶ -
هفت راز برای برقراری ارتباط موفق با انسانها
جمعه ۸ دی ۱۳۹۶
پربازديدها
-
۲۶۶۲ -
۵۶۸ -
۵۷۲ -
۵۴۱ -
۵۷۰ -
۴۰۰ -
۳۸۵ -
۴۴۸ -
۲۹۰ -
۲۵۶
نظرات (۲)
ریگی
پاسخ:
ممنون از لطف شما
آرش